MARIAKRAGH

Født 1948 i Rumænien / Billedkunstner

Maria Kragh er vokset op i Rumænien i en billedkunstfamilie, hvor faderen er en anerkendt kunstner. De seneste 20 år har hun boet i Danmark og har taget maleriet fuldstændig til sig. Hun er uddannet som kemiingeniør, men hendes oprindelse fornægter sig ikke.

Maria Kragh maler i bred og ekspressiv penselstreg, med en stor koloristisk styrke som byder op til en livsglad oplevelse af farver og følelser i fuld udspring. Hun finder inspiration i livets lidenskab, følelser og natur, i lyset og skyggen, mystik og tanker. Musikken spiller en væsentlig rolle for uddybelse og inspiration. Hun fortolker harmonien og lyden af guitarer, violin, harpe og klaver i en festlig komposition af farver og magi.

Maria Kragh udstiller på gallerier i Danmark, Canada, Tyskland, Holland, Spanien, Polen og Rumænien og på kunstmesser, i kunstforeninger, og i offentlige og private institutioner. Desuden har hun flere udsmykningsopgaver bag sig.

 

RAHNIMADJID - LANDSKABER

Født 1943 i Iran / Billedkunstner

Rahni Madjid blev født ind i den meget kendte persiske kunstnerfamilie Rahnavadkar. Madjids bedstefar og senere hans storbroder var og er kendte og værdsatte kunstnere. Han har malet og arbejdet med skulpturer fra 16 års alderen.

Efter at have modtaget flere udmærkelser for sine malerier og skulpturer, studerede han efterfølgende i München på “The Zöllner & Huber Academy. Efter uddannelsen blev han boende i München i over 25 år. I dag bor Rahni Madjid skiftevis i Nordtyskland og på Mallorca.

Rahni Madjid maler sine landskaber med en vis impressionistisk streg. Med dygtig brug af lys og skygge, kontrast og harmoniske farver skaber han sine landskaber i en uformel stil, men med en unik følelse af dybde og rummelighed. Beskuerens øjne bugter sig tværs over blomstrende enge, små søer og vandhuller fyldt med åkander og falder til hvile i skyggen af træer. For efterfølgende at gå videre over vidtstrakte marker og fortaber sig i det fjerne.

Rahni Madjid har gennem alle årene haft utallige udstillinger i både ind- og udland og har solgt sine værker til kunstsamlere over hele Europa, Amerika og til  flere lande i Asien.

JANUSZTYRPAK

Født 1963 i Polen / Billedkunstner
Medlem af:  BKF – Billedkunstnernes forbund / IAA – International Art Association / TPS – (Polsk) Art Association Group
 

Janusz Tyrpak er uddannet på National Art Gymnasium, Zakopane i 1978-1983 og senere på Academy Of Fine Art i Krakow i Polen. Janusz Tyrpak har et imponerende CV med forgreninger ud i det meste af verden.

Han debuterede i 1985, 5 år før han afsluttede sin uddannelse på kunstakademiet i Krakow. Siden har han haft 35 separate og 115 internationale udstillinger i bl.a. Kina, Japan, Portugal, Australien, Ægypten, Frankrig, Italien, Bulgarien, Polen og Danmark.

I Danmark har han udstillet på mange gallerier, deltaget på kunstmesser i bl.a. Herning og København og solgt til flere af landets kunstmuseer.

Janusz Tyrpak har modtaget adskillige priser og udmærkelser bl.a. Prize Poster Beware Of Fine Art, Prize Best Cover for Criminal Books i Danmark i 1993 og Honorable Mention 14 – I.W.C.C Fondazione Siadide GHI, Rom, Italien 1996, Special Prize J. Xantos Museum, The 4 IBGA, Gyor, Ungarn i 1997 og mange flere.

Mennesket og livet spiller en altafgørende rolle i Janusz Tyrpaks ekspressive billedverden. Han afbilleder alle livets aspekter. Han sammenstykker fragtmenter, farver og en bearbejdning af lærredet og så toner enten et portræt eller en menneskekrop frem, udført af en mesterlig tegner.

Han vil ikke skabe teorier om sine billeder, hvert billede skal bevare sin individuelle intimitet og give beskueren mulighed for fri fortolkning

Janusz Tyrpak er medlem af billedkunstnernes Forbund (BKF) og I.A.A. International.

CHRISTINAKJELSMARK - FÆRØERNE

Født 1969 i Danmark / Billedkunstner, forfatter og fotograf
Medlem af:  Vestjyske Kunstnere

Christina Kjelsmark er uddannet cand. mag. i kunsthistorie og samfundsfag. Hun ejer og driver Kunstskolen Sønderbygaard og den net baseret kunstskole ArtAcademy.dk. Hun er ligeledes fotograf, illustrator og forfatter til en lang række lærebøger om bl.a. akrylmaleri.

Hun debuterede på en censureret udstilling i 1995 og har siden haft en lang række separat- og gruppeudstillinger på, Færøerne, i Europa og USA, og på museer, i gallerier, i kulturhuse og i kunstforeninger i Danmark. Christina Kjelsmark har flere udsmykningsopgaver bag sig og har solgt til en række offentlige og private institutioner og til private samlinger i mange lande.

Inspirationen til maleriet samles i den vestjyske natur og dels på årlige studierejser bl.a. til Færøerne og Island. Lande, hvor menneskets og dyrenes liv er underordnet naturens kræfter. Det er landskabets massive urkraft, lyset, de store vidder og den rå natur, som fascinerer hende og som skaber grobund for de malerier der udtrykkes.

Indtrykkene bearbejdes på lærred fra lette og sanselige stemningsbeskrivelser i lyse farver til voldsomme kraftfulde ekspressive udtryk. Det ene øjeblik impressionist med naturalistiske og stemningsfyldte motiver, det næste larmende, abstrakt og fabulerende ekspressiv.

Fra de kraftfulde vidder til det sansemættede mikrounivers i haven. Blomsternes fortælling ses også ofte i Christina malerier. Helt tæt på de enkelte blomsterhoveder, så farver og dufte gengives i ekspressive farverige strøg.

Christina Kjelsmark har i 2012 udgivet Kunstbogen “Med vind i ansigtet” og i 2017 ”Lad det blomstre – blomstermaleri fra drøm til virkelighed”. Bøgerne kan købes i Midtjyllands Kunst Center. Hun har ligeledes udgivet en række lærerbøger i akrylmaler, som også kan købes på stedet.

CONNIØSTERGAARD BØNLYKKE - BIRKETRÆER

Født 1958 i Danmark / Billedkunstner og Illustrator

 

Conni Østergaard er uddannet på Århus Kunstskole i 1996-97 og på Århus Kunstakademi i perioden 2009-2012. Efter afslutningen på kunstakademiet blev hun optaget på den censurerede udstilling Kunstnernes Sommerudstilling (KS) i Tistrup. Hun fik sin debut i 1990, og har fundet sit helt eget hjørne i dansk kunst, med mange separatudstillinger på gallerier, i kunstforeninger, kulturhuse og offentlige institutioner samt private virksomheder.

Conni Østergaard har deltaget på flere kunstmesser, og har haft flere større udsmykningsopgaver. Hun har solgt sine værker til private samlinger i både ind- og udland.

Conni Østergaards nye værker tryllebinder os ved første øjekast og bliver ved med at glæde os. Det nye udtryk er født og udarbejdet i hendes tid på Århus Kunstakademi.

“I min tid på akademiet har jeg været igennem mangt og meget. Der er afprøvet teknikker inden for olie, akryl, vand, terpentin og farvekridt. Det har givet mig mod til at prøve andre metoder og udtryksformer. I det sidste år tid på akademiet, begyndte jeg at male med olie, det gav mig nye ideer og der opstod magi i farvens sprog og udtryk. Der er en fin klang i værkerne, de sprudler og giver energi, man mærke glæden i udtrykket. Nye værker er født, et nyt liv er begyndt!”, udtaler Conni Østergaard.

HELLE LOUISEKIERKEGAARD

Født 1972 i Danmark / Billedkunstner

Helle-Louise Kierkegaard – Lui er profession og baggrund som selvstændig, udøvende kunstner med en Bachelor of Fine Art fra Miami University, foredragsholder og billedkunstlærer. Hun har i de sidste 12 år udstillet i mange kunstforeninger og på gallerier over hele landet, med enkelte afstikker til udlandet, bl.a. i Luxembourg, Norge og i Miami i USA. Hun vandt 1. pris i Miami Art Fair i 2008, hvor hun arbejdede og var bosat i 3 år.

”Jeg maler altid kvinder uafhængigt af hvilket tema jeg er midt i. Sagen er nemlig den, at jeg slet ikke kan lade være. Kvinder fascinerer mig på dybe planer. Jeg fascineres af en kvindes udstråling, måde at bevæge sig på, alt fra hendes politiske og moderlige virke til hendes erotiske og drømmende tanker….sammen med et faktum at jeg er mor til tre vidunderlige døtre, lever jeg til daglig i en feminin verden, og det er enormt powerfuldt”, udtaler Lui.

KÀRISVENSSSON

Født 1954 på Færøerne / Billedkunstner
Medlem af:  The Society Of Art – Faroe Islands

Kàri Svensson begyndte allerede at male i teenageårene, men først da han var i 30`erne tog det for alvor fat. Inspirationen hentede han hos de gamle og kendte færøske kunstnere, men senere fandt han sin helt egen stil.

Kàri har udstillet i bl.a. USA, Frankrig, Holland, Norge, Sverige, Litauen, Island og i Danmark, og han har utallige separatudstillinger på gallerier og museer  bag sig. Således blev hans 50 års fødselsdagsudstilling også markeret med en separatudstilling på Randers Kunstmuseum. Kàri har udstillet på flere store kunstmesser, bl.a. på Art Herning og Art Copenhagen. I 2010 og 2011 foretog han studierejser til hhv. Spanien og Bali – Indonesia, som senere kom til udtryk i maleriet.

Kàre Svennson bruger den rå natur og alle dens utrolige variationer til at skabe glimt af oplevelserne i sine værker. Med hans malerier bevæger beskueren sig gennem de færøske landskaber med en palet, der stråler af intensitet og varme. Man befinder sig i naturen og ser, hvad Kàri Svensson ser. Hans malerier bærer præg af de lange dage i naturen, hvor hans abstrakte landskaber tager form. Indfangelsen af fuglene, havet, bjergene, vinden og menneskerne, der lever der, afspejles i de voldsomme penselstrøg.

De senere år har Kàri Svensson positioneret sig som en af Færøernes mest markante malere. Kàri har gennem mange år været en enspænder indenfor færøsk kunst. Hans udtryk ligger langt fra det traditionelle færøske maleri, hvor man finder naturtro gengivelser af livet i bygderne og de omkringliggende bjerge. Kàris billeder fornyer det klassiske landskabsmaleri med sine legende strøg og sine abstrakte antydninger af genkendelig natur.

CAMILLABLACHMANN

Født 1967 i Danmark / Billedkunstner

 

 Camilla Blachmann er uddannet tekstildesigner. Hun har gennem de sidste 20 år malet og arbejdet på en lang række udstillinger og projekter som kunstkonsulent, censor, kurator og ikke mindst illustrationer til blade og bøger. Hun er repræsenteret hos private samlere i Europa, USA, Mellemøsten, Japan og Østafrika. Hun har arbejdet og udstiller i det meste af verden. Camilla har gennem årene modtaget en række priser bl.a. fra Velux Fonden og et Æreslegat fra Værums Fond.

Camilla Blachmann er i sit arbejde optaget af lys, rum og tid og har maleriet som sit foretrukne medie, men har også arbejdet med koncept- og installationskunst, happenings og multimedie, bl.a. foto og video. I sine værker beskæftiger Camilla Blachmann sig tematisk med de fælles grundvilkår for den menneskelige eksistens. Konkrete historiske omstændigheder frembringer specifikke livsvilkår for specifikke individer, men disse deler samtidig eksistentielle vilkår med alle mennesker til alle tider.

”Der er en nøje sammenhæng mellem det sted, jeg opholder mig, og de værker, der kommer ud af det. Jeg forsøger at tilvejebringe indsigt i de historisk betingede omstændigheder, der gør os til dem, vi er. De ting, der er i mit liv, er i et vist omfang også i andre og er derfor relevante at beskrive for at sætte fokus på de ændringer, vi som mennesker og dermed også kunsten undergår over et kortere eller længere tidsrum. Den største inspirationskilde er at se ting forvandle sig”, udtaler Camilla Blachmann.

BIRTENØRGAARD

Født 1961 i Tyskland / Billedkunstner

Birte Nørgaard har malet professionelt siden begyndelsen af 2001. Hun har deltaget i flere malerkurser og workshops og fik sit gennembrud som billedkunstner i 2005. Siden har hun udstillet på flere gallerier, samt i kunstforeninger og kulturhuse.

Hun har solgt sine værker til private og offentlige institutioner samt til private kunstsamlinger i Danmark, Norge og Tyskland.

Birte Nørgaard maler abstrakte billeder med figurative motiver i meget klare og stærke farver. Alvoren, men alligevel humoren, skinner tydeligt igennem i hendes meget kraftfulde koloristiske værker.

Igen og igen møder beskueren klare linjer, der stræber efter forening med andre elementer. Karakteristisk for hendes billeder er, at farvespillet på forbløffende vis forandres med lysets indfald.

Inspirationen finder hun i selve livet, menneskets evige stræben efter lykke og harmoni. Harmonien i den evige forvirring, som er selve livet.

“Livet har mange facetter, fælles for os alle er, at vi er på evig jagt efter den totale lykke, øjeblikket, hvor alt går op i en højere enhed. Mine billeder afspejler jagten efter denne perfekte tilstand”, udtaler Birte Nørgaard.

PIAAMDI - MODEL

Født 1953 i Danmark, bosat i Frankrig / Billedkunstner

 

Pia Amdi er en spændende koloristisk og ekspressiv billedkunstner, som tager afsæt i maleriet i legen med farverne. Hendes billedunivers favner bredt og er inspireret af landskabet, kvinden og det klassiske stilleben. Hun har i sine billeder en uvurderlig evne til at få de ofte varme farver til at stråle mod beskueren.

Inspirationen til landskaberne hentes især i Provence. Oliefarverne, som hun med spartel lægger på lag på lag, medvirker til at give en unik og rå struktur, og dermed en helt speciel dybde i maleriet.  Kvindebilleder emmer af sensualitet og sødme. Også her arbejder hun med spartel og opbygger derved en speciel rå struktur, som giver en god kontrast til alt det feminine og det sødmefulde. I sine stilleben forsøger hun at tilføre noget nyt f.eks. i form af transparente personer og andre levende væsner og forsøger at skabe en sammenhæng i de ting, der er på billedet, så de derved bidrager til at fortælle en historie.

Pia Amdi er en efterspurgt billedkunstner, der gennem årene haft mange separatudstillinger på gallerier, i kulturhuse og hos kunstforeninger i både ind- og udland, ligesom hun har deltaget på en række kunstmesser og løst flere større udsmykningsopgaver for både private- og offentlige institutioner.

EUGENEMELAMED

Født 1970 i Rusland / Billedkunstner

 

Eugène Melamed er uddannet fra Kunstskolen i Cheljabinsk i Rusland i perioden 1980 – 1985, efterfulgt af en uddannelse som arkitekt på Arkitekt skolen i Cheljabinsk i perioden 1985 – 1989. I årene 1991-1993 studerede han privat hos professor Dmitri Shuvalov og Roman Kureljak, samtidig med at han uddannede sig  til malerikonservator på Statens Kunst og Industri Akademi i Sankt Petersborg. I perioden 1193-1999 fuldførte han en uddannelse som keramik- og glasdesigner på akademiet i Sankt Petersborg.

Eugene Melamed har siden 1989 udstillet på gallerier og deltaget i flere gruppeudstilling. Han har lavet bestillingsarbejder i maleri og keramik til mange virksomheder. Han har vundet flere førstepriser på flere internationale udstilling og hans værker findes i firma- og privatsamlinger i bl.a. Rusland, Italien, USA, Holland, Tyskland og Danmark. Siden 2000 har Eugène Melamed udstillet på flere gallerier i Danmark og solgt til ministerier, fonde, nævn og mange kunstforeninger

Det er svært at sætte begreber på Eugène Melameds billeder, da de favner både et fantasi-realistisk univers iblandet religiøse transformationer og metamorfoser. Centralt i Eugens udforskning af mytologiske og nutidige konflikter står et spil af farver, form, lys og komposition, der smelter kontraster og anakronismer uløseligt sammen.

JOANPUERTO

Født 1975 i Spanien / Billedkunstner

 

 Joan Puerto er født i Spanien, tæt ved havet og begyndte allerede i de tidligste år, at male akvareller. Han er uddannet på Kunstakademiet i Madrid i midten af 90`erne. Halvvejs i studiet rejste han til Paris, for at lære andre maleteknikker og studere de store gamle mestres værker.

Efter nogle år I Paris, rejste han tilbage til Madrid og fuldførte sin akademiuddannelse.

Joan Puerto begyndte i slutningen af perioden i Paris, at male sine værker fra havet, tilskyndet af hans Professors of Art i Paris, der især  var særlig begejstret for Puertos forunderlige lyssætning i forbindelse med solnedgang.

Joan Puerto har haft flere store udstilling i Paris, Madrid og Santander og solgt sine værker til de fleste lande i Europa.

HANS CHRISTIANPETERSEN

Født 1939 i Danmark / Billedkunstner

 

Medlem af: Kunstsammenslutningen Jyderne / Vestjyske Kunstnere

Hans Christian Petersen debuterede i 1978 på Kunstnernes Påskeudstilling (KP), fulgt op af udstilling på Kunstnernes Sommerudstilling (KS). Han er uddannet og har arbejdet som arkitekt i en menneskealder. I midten af halvfjerdserne fandt han maleriet, som siden har været hans store lidenskab. Med mere end 40 års erfaring i malerfaget har han  udstillet over det meste af landet, oftest i kunstforeninger og på enkelte gallerier.

Hans Christian Petersen maler tusch/blyantstegninger, såvel som olie og akrylbilleder. Et vildt og voldsomt abstrakt maleri, med antydninger af noget figurativt. Her anes nogle processer, som beskueren kun kan gætte omfanget af.

Visse elementer dukker op igen og igen… Han har ingen nemme løsninger og går aldrig på kompromis, Her lefles ikke for beskueren, men reflekteres over tilværelsens alvorlige og mangfoldige muligheder.

Hans Christian Petersen er beskrevet i “Vestjydske Kunstnere” i årene 1979 – 2012, “Billedkunstnere i Vestjylland” samt “Kunstnere i Skolen”. Han er medlem af Vestjydske Kunstnere og kunstsammenslutningen Jyderne.

NIELSWITTEN

Født 1944 i Danmark / Billedkunstner
Medlem af: BKF – Billedkunstnernes forbund

Niels Witten debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1984, og har siden haft en omfattende udstillingsaktivitet med mere end 150 separatudstillinger i kunstforeninger, på gallerier og i offentlige institutioner.  Han har deltaget på flere kunstmesser, herunder Art Herning.

Stilen er naturalistisk,  ofte med eksistentielle undertoner.  Humoren er i højsædet, hvor han i de senere år har anvendt figurerne fra Asterix som et element i malerier.

Niels Witten har endvidere arbejdet intenst med portrætmaleriet, og har portrætteret flere borgmestre samt adelige.

Niels Witten er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF) siden 1985.

STASKUDUK

Født 1951 i Kasakhstan / Billedkunstner

Stas Kuduk er af tysk afstamning og født på de Kasakhstanske stepper. Han har studeret fysik, kunst og design i Uralsk i Kasakhstan. Efter uddannelsen arbejde han i mange år som kunstmaler og grafisk designer i storbyen Uralsk. I 1994 valgte familien at flytte til Tyskland, og Stas Kuduk har siden flytningen til Sankt Augustin i nærheden af Bonn arbejdet som billedkunstner.

Efter ankomsten til Tyskland eksperimenterede Stas Kuduk med forskellige malerteknikker  og forfinede efterhånden sit udtryk. I slutningen af 90`erne begyndte han at udstille på museer, gallerier og hos kunsthandlere i mange byer i Tyskland. Han har udstillet sine værker i flere lande i Europa. Han har solgt værker til Schweiz, USA, Frankrig, Belgien, Tyskland, Israel, Danmark, Spanien, Kasakhstan, Rusland og til museum Szentes i Ungarn. Stas Kuduk lever i dag af sin kunst, kombineret med privatundervisning af elever og afholdelse af større malerkurser.

Stas Kuduk maler sine værker af naturen med morgendisen eller tågen som gennemgående elementer.

CLAUSTHURØE

Født 1965 i Danmark / Billedkunstner

Danmarks Radio valgte at benytte Claus Thurøes malerier i TV-serien Ørnen.

Claus Thurøe begyndte allerede i de unge år, at eksperimentere med collager, hvor han fandt den kubistiske udtryksform, som han benytter i dag. Han har flere store udstillinger bag sig, bl.a. i Nordens Hus i Thorshavn, på Færøerne, Dronninglund Kunstcenter og Frederikshavns Kunstmuseum i 2010. Claus Thurøe har modtaget de Bielkeske Legater.

Claus Thurøe har indenfor de seneste år, taget motiver op, hvor han forstiller sig middelalderbyer i Europa. Den tilfældige måde husene blev opført på i middelalderen fascinere ham.

“Den nye type maleri er væsentlig anderledes end mit tidligere maleri, hvor jeg tidligere havde en langt strammer styring af maleriet. Det nye motivvalg udfordrer mig med de mange markante farvekontraster og de kraftige penselstrøg. Undervejs i processen, kan maleriet virke rimeligt kaotisk for mig, hvor jeg til sidst strammer udtrykket op, det appellerer vældigt til mig”, udtaler Claus Thurøe.

HENRIKDRENTH

Født 1954 i Danmark / Billedkunstner og Illustrator og Grafiker
Medlem af: Nordisk Akvarelselskabet

Henrik Drent er uddannet grafiker og illustrator på Skolen For Brugskunst (Kunstakademiets Designskole) i 1974-1979 i København og har malet siden 1970. Han har illustreret en lang række børne- og fagbøger. Gennem årene har han dygtiggjort sig med undervisning på forskellige kunstskoler og har hentet inspiration og viden i samarbejde med andre kunstnere i ind- og udland.

Henrik Drent har udført en række udsmykningsopgaver i det offentlige rum og solgt sine værker til private samlinger i både ind- og udland. Han bo nær havet, med ofte barske kyster, og tæt ved skoven, hvor han finder inspirationen til mange af sine værker.

Henrik Drent`s maleri udmunder sig i smukke, drømmeagtige og ekspressive malerier. Han benytter både akryl- og oliemalinger og gerne med kraftig og overraskende fantasi.

GERDANIETZER

Født 1943 i Danmark / Billedkunstner, fotograf og grafiker

 

Gerda Nietzer er uddannet på Kunstakademie Hochschule für Gestaltung i Bremen. Hun er desuden uddannet som kunstlærer fra Universitet i Oldenburg i Tyskland og har gennem en årrække været privatelev hos kunstneren Marie Meyer-Glaesecker. Gerda Nietzer er dansker, men har boet og arbejdet  i Tyskland i mange år, men valgte i 2001 at flytte tilbage til Danmark.

Gerda Nietzer fik sit store internationale gennembrud i Tyskland i slutningen af firserne, og blev hurtigt en efterspurgt maler i Tyskland. Hun har gennemført mange store separatudstillinger på gallerier i både ind- og udland.

Gerda Nietzers blomsterbilleder er ganske enkelt fantastiske, i en ny og personlig form. Hun ønsker at vise skønheden og kraften i blomsten, der for hende repræsenterer alt det positive og skønne i livet. Billederne er på samme tid ekspressive og naturtro, uden dog at forfalde til den fotografiske realisme.

Der er udgivet flere kunstbøger med Gerda Nietzers billeder.

JENSDAMHOLDT HANSEN

Født 1958 i Danmark / Billedkunstner

Jens Damholdt Hansen startede med at male i 1995. Forinden havde han set nogle farverige landskabsmalerier af kunstneren William Hannum, som nærmest tryllebandt ham. Kunstnerisk har han været langt omkring, for at finde netop det udtryk, der tilfredsstiller hans indre væsen. Jens har i processen taget et par semestre hos Inge Lis Jørgensen.

Jens Damholdt Hansen har solgt og udstillet i flere virksomheder, gallerier, kunstforeninger, og solgt til mange private, også uden for Danmark.

Jens Damholdt Hansen maler i en stil, der vel nærmest kan betegnes som figurativ abstrakt ekspressionisme, som også flere af Cobra malerne, senere i livet beskæftigede sig med. Han maler spontant og intuitivt, hvilket gør, at malerierne føles meget nærværende. ”Et maleri må gerne være både grimt og godt, da dette afspejler alle vore forunderlige tilværelser.”

KIRSTENMURHART

Født 1951 i Danmark / Kunstmaler

Kirsten Murhart er livsglædens maler. Hun bor og arbejder i en lille italiensk bjerglandsby og har gennem årene udstillet og solgt sine malerier i Danmark, Italien, Polen, England, Rusland, Tyskland og Holland.

Hun er repræsenteret på Museum of Contemporary Art i Yekaterinburg, Rusland og Sopot Museum i Polen. Hun blev i 1990`erne undervist af malere og grafikere Ole Vincent og Alfred Immanuel Jensen.

Hun har udstillet i mange gallerier, kunstforeninger og kulturhuse i både ind- og udland.

Kirsten Murhart maler sjove motiver i meget stærke farver. Inspirationen finder hun overalt, hvor mennesker færdes. Hun sætter smilet, humoren og det “skæve” højt.

Ingen andre figurer rummer så meget poesi og stor glæde og sorg som klovnefiguren. Derfor er klovnen blevet min tro følgesvend” udtaler Kirsten Murhart selv.

GÜNTHERFRÜMESSSER

Født I 1958 i Tyskland / Billedkunstner

Günther Frühmesser er født i Düsseldorf i Tyskland. Hans far var en velkendt billedkunstner, som underviste ham, siden han var 12 år gammel. Samtidig med, at Günther Frühmesser studerede samfundsøkonomi på The University of Düsseldorf, startede han sin kunstneriske karriere som billedkunstner med at male landskaber og blomsteropstillinger. Han færdiggjorde sin universitetsuddannelse i 1986 og allerede året efter, i 1987, tog han på studietur til England og Scotland for blandt andet at studere de gamle mestre på museer.

Günther Frühmesser forsøger at fange et øjebliksbillede af den tid, vi lever i, således at hans malerier er et dokument af den tid, hvor de er skabt. I øjeblikket er det især birkeskoven set ude- og indefra, som har hans store bevågenhed.

POULESTING

Født 1943 i Danmark /  Billedkunstner og Grafiker
Medlem af:  Strindberg Gruppen / BKF – Billedkunstnernes forbund

Poul Esting debuterede i forbindelse med Charlottenborgs forårsudstilling i 1972 og blev senere tilknyttet institut for Kunst og Kultur i Aalborg i perioden 1974-1980. Siden har han haft utallige udstillinger i både ind- og udland på gallerier og i kunstforeninger.

Poul Esting udtrykker sig i forskellige kunstneriske medier, som maleri, akvarel, oliekridt og grafik. Han bevæger sig koloristisk fra en sarthed til dynamisk styrke i særprægede, ofte overraskende toner, med associationsskabende figurer, tegn og bogstaver, som træder frem i billedfladen. Tematisk dominerer seksuelle og erotiske aspekter af livet med kvinden og fertilitet som tilbagevendende emner.

Han inspireres af klassisk musik og jazz og skaber sine værker i en ofte kaotisk romantisk drømmeverden. Sekvenser fra menneskelig udfoldelse gennemspilles i stramme linjer og svært tilgængelige bevægelsesmønstre. Formmæssigt er han ikke nem at sætte i bås, men tværtimod kendt for uorden i sine billeder, ment på den måde, at han ikke lader sig begrænse af kompositoriske regelsæt. Han vil bevæge sig helt frit.

Poul Esting er en ener i dansk kunst, han undgår tilstræbt æstetik, er spontan i sit udtryk og tilhænger af den ekstreme individualisme. Uddrag fra Weilbachs leksikon.

Poul Esting er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF), Strindberggruppen og kunstnersammenslutningen MULT.

PERFLEMMING - BORNHOLM

Født 1940 i Danmark / Billedkunstner
Medlem af: BKF – Billedkunstnernes forbund

Per Flemming har en mere end 40 år lang kunstnerkarriere bag sig og har levet professionelt af sin karriere siden midt 70’erne. Han har deltaget på flere anerkendte censurerede udstillinger bl.a. “Den Frie” i København, Charlottenborgs Forårsudstilling 1973, 1975, 1976 og 1978, Kunstnernes Påskeudstilling (KP) 1977, Kunstnernes Sommerudstilling (KS) i 1975, Århus Kunstbygning. Han har ligeledes haft utallige separat- og gruppeudstillinger i kunstforeninger og på en lang række gallerier, kulturhuse, Kunst På Arbejdspladsen og deltaget på flere kunstmesser.

Per Flemming har solgt til flere kunstmuseer, bl.a. Varde Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum, Kolding Kunstmuseum og Tønder Kunstmuseum. Han har solgt sine værker til Arbejds- og Socialministeriet, Københavns Havn, Roskilde Amts Kunstfond, utallige kommuner og til det meste af verden, men især i Tyskland, England, Norge og Sverige og til flere private og offentlige institutioner og industrivirksomheder.

Per Flemming arbejder hovedsageligt i naturalistiske kompositioner og finder inspirationen på sine mange studieture. Især de røde tegltage i Skagen og Gudhjem på Bornholm, sommerhusområderne ved Vesterhavet, Færøerne, det jyske hede landskab, Christianshavn og Nyhavn har hans store interesse.

Selv siger Per Flemming: “Uanset om motivet er et landskab, et blomster- eller et bybillede, så holder jeg mig til de store pensler, for at undgå nusseriet. De brede penselstrøg giver mig suset og oplevelsen af de spontane indtryk”.

LJUDMILAVODOPIC

Født 1969 i Bosnien-Hercegovina / Billedkunstner

 

Ljudmila Vodopic har afgangseksamen fra Kunstskolen i Sarajevo fra grafisk linje i 1989. Efterfølgende uddannet som journalist i 1991. I dag arbejder hun som professionel billedkunstner med eget værksted og kursusvirksomhed, hvor hun underviser elever på skiftende hold.

Hun fik sit gennembrud i 2005 og har siden udstillet på flere gallerier, i mange kunstforeninger, kulturhuse og hos offentlige- og private institutioner i Danmark, Sverige og Spanien.

Ljudmila Vodopics verden er farver, musik og linjer. Hun maler en refleksion af sin virkelighed, hvor inspirationen bl.a. hentes fra musik, mennesker, drømme og bøger. Mulighederne står vidtåbne. Især farvekompositionerne på store lærreder, farver som mødes og blander sig og efterlader sig overgange og kanter, som igen skaber imaginære verdener, holder hun meget af. Musikken inspirerer hende på mange måder, hun spiller også selv.

Ofte arbejder Ljudmila i serier, hvor det grafiske udtryk ofte kommer til sin virkelighed. Hun arbejder med mange forskellige former for materialer, bl.a. olie- og akrylmaling, tusch, kridt og kul og oftest på lærred, men også papir bliver ind imellem taget i brug.

Ljudmila Vodopic ved sjældent, hvorledes værket skal tage form. Det er denne forudsigelighed, der fascinerer og er med til at give hende det livsindhold, som kunstner og kvinde, som hun sætter så stor pris på.

“Kun når jeg maler, bliver jeg fri. Kun der følger jeg at jeg rigtig eksisterer. Man fanger en streg, befinder sig i øjeblikket hvor noget sker, en energi indfinder sig og det er en utrolig lukke. Jeg tænker ikke i genrer og arbejder mere ud fra impulsivitet end fastlagte udviklingsplaner. Så jeg er ikke meget for at sætte en kategori på billederne.
Kunsten behøver ikke altid være spekulativ og alvorlig, der skal også være plads til spontanitet og humor. Kunsten er en bevægelse, der følger et menneske gennem en udviklingsproces og det skal maleriet kunne rumme”
, udtaler Ljudmila Vodopic.

CONNIØSTERGAARD - SKÆVE EKSISTENSER

Født 1958 i Danmark / Billedkunstner og Illustrator

Conni Østergaard er uddannet på Århus Kunstskole i 1996-97 og har afsluttet sin uddannelse på Århus Kunstakademi i perioden 2009-2012. Efter afslutningen på kunstakademiet blev hun optaget på den censurerede udstilling Kunstnernes Sommerudstilling (KS) i Tistrup. Hun fik sin debut i 1990, og har fundet sit helt eget hjørne i dansk kunst, med mange separatudstillinger på gallerier, i kunstforeninger, kulturhuse og offentlige institutioner og private virksomheder.

Conni Østergaard har deltaget på flere kunstmesser, og har haft flere større udsmykningsopgaver. Hun har solgt sine værker til private samlinger i både ind- og udland.

Conni Østergaard sætter udtrykket i de forunderlige sjove skabninger hun tryller frem på lærredet i højsædet. Man kan i hvert fald ikke undgå at se, at hun genspejler sig selv og de mennesker der er omkring hende. Hun dyrker sin helt egen form for spontane og fabulerende kolorisme. Her spares der ikke på farverne, de får så at sige lov til at feste helt igennem.

Her er malerglæde til stede, men nok så meget karakteristisk ved kunstneren er hendes humoristiske anslag. Hendes billeder vrimler med menneskelignede væsener, der er kejtede, vennesæle, forbløffende eller undrende. Det er som om, de spørger sig selv: “Hvad gør vi her”?

Hendes stærkt ekspressive figurer agerer som en slags “Stand Up” komikere på en scene. De er frække, fornøjelige og finurlige. De driver gæk med os, så vi ikke ved, hvor vi har dem. Vi må ikke glemme, at kunst også er til glæde – eller sagt på en anden måde: Livet er smukt.

LILLTHELIN

Født 1966 i Danmark / Billedkunstner
Medlem af:  Kunstnergruppen SLOTTET

Lill Thelin er uddannet som tegner og Art Director og har mere end 20 års erfaring i reklamebranchen. Siden har hun suppleret med et linjefag i billedkunst på Jelling Seminarium og diverse kurser på Århus Kunstakademi. Hun har udstillet på flere gallerier og i mange kunstforeninger og en enkelt udstilling på Isle of Wight i England. Hun har deltaget på flere kunstmesser.  Lill Thelin har levet af sin kunst i de sidste 10 år, kombineret med at være leder og underviser hos Kunstskolen AOF  i Horsens.

Lill Thelin har valgt at arbejde med det indadvendte, tænksomme udtryk i portrætter af et liv, der er levet.
Her har hænder med deres både fine og dybe rynker på det senest har fundet mere og mere indpas. Hun fornægter  ikke sin kærlighed for glade, levende farver i et abstrakt univers  af disse vejrbidte ansigter, talende hænder eller knuder af et gammelt frønnet tov, som hver især fortæller deres historie.

Lill Thelin søger efter kontraster eller samspil. Kigger efter modsætninger i bygninger, bølger, træer – hvor som helst. Som når et tov ligger på stranden og ligner noget helt andet. Hun er i gulvhøjde med tingene, ikke en akademisk kunstnørd.

HANS JÜRGENMENZINGER - STORBYER

Født 1943 i Tyskland / Billedkunstner

 

Hans Jürgen Menzinger flyttede med sine forældre til Tyskland efter slutningen af anden verdenskrig.

Hans Jürgen Menzinger blev allerede i skolen anset for at være en særdeles talentfuld kunstner i svøb. Efter skoleforløbet studerede han på akademiet i Dortmund under Professor Hilpert.

Hans Jürgen Menzinger var meget fascineret af de gamle mestre og besøgte ofte de nationale gallerier i Holland. Hans passion for de hollandske billedkunstnere var meget stor, og som resultat af dette fortsatte han sine studier ved akademiet i Gent, efterfulgt af studier ved akademiet i Roulers i Belgien.

Efter uddannelsen gik det stærkt, og med stor succes begyndte han sin karriere som billedkunstner og grafisk designer. Hans forkærlighed for de hollandske malere cementerede hans valg af impressionistisk stilart. Hans Jürgen Menzingers landskabsmotiver har siden givet ham global berømmelse.

Et af hans foretrukne motiver er de kystnære scenarier fra især Nordsøen og The Baltic Sea, men også bymotiver fra det sydlige Tyskland og Frankrig bliver der plads til.

CHRISTINAKJELSMARK - VESTJYLLAND

Født 1969 i Danmark / Billedkunstner, forfatter og fotograf
Medlem af:  Vestjyske Kunstnere

Christina Kjelsmark er uddannet cand. mag. i kunsthistorie og samfundsfag. Hun ejer og driver Kunstskolen Sønderbygaard og den net baseret kunstskole ArtAcademy.dk. Hun er ligeledes fotograf, illustrator og forfatter til en lang række lærebøger om bl.a. akrylmaleri.

Hun debuterede på en censureret udstilling i 1995 og har siden haft en lang række separat- og gruppeudstillinger på, Færøerne, i Europa og USA, og på museer, i gallerier, i kulturhuse og i kunstforeninger i Danmark. Christina Kjelsmark har flere udsmykningsopgaver bag sig og har solgt til en række offentlige og private institutioner og til private samlinger i mange lande.

Inspirationen til maleriet samles i den vestjyske natur og dels på årlige studierejser bl.a. til Færøerne og Island. Lande, hvor menneskets og dyrenes liv er underordnet naturens kræfter. Det er landskabets massive urkraft, lyset, de store vidder og den rå natur, som fascinerer hende og som skaber grobund for de malerier der udtrykkes.

Indtrykkene bearbejdes på lærred fra lette og sanselige stemningsbeskrivelser i lyse farver til voldsomme kraftfulde ekspressive udtryk. Det ene øjeblik impressionist med naturalistiske og stemningsfyldte motiver, det næste larmende, abstrakt og fabulerende ekspressiv.

Fra de kraftfulde vidder til det sansemættede mikrounivers i haven. Blomsternes fortælling ses også ofte i Christina malerier. Helt tæt på de enkelte blomsterhoveder, så farver og dufte gengives i ekspressive farverige strøg.

Christina Kjelsmark har i 2012 udgivet Kunstbogen “Med vind i ansigtet” og i 2017 ”Lad det blomstre – blomstermaleri fra drøm til virkelighed”. Bøgerne kan købes i Midtjyllands Kunst Center. Hun har ligeledes udgivet en række lærerbøger i akrylmaler, som også kan købes på stedet.

LARS KRISTIANHANSEN

Født 1963 i Danmark / Billedkunstner

Lars Kristian Hansen har udstillet i mange kunstforeninger og på flere gallerier og har deltaget på flere kunstmesser. I 2006 blev han kåret som Årets Kunstner på Kunstmessen “Artville“. Han har desuden undervist i billedkunst på aftenskoler. Hans mangeårige erfaring i malerfaget afspejler sig tydeligt i hans stilsikre værker. Han er i stadig udvikling, og i konstant søgen efter det ultimative.

Lars Kristian Hansen er som en trubadur, der svinger fra pop, rock og ballader. Han overfører sine indtryk fra verden omkring ham til sine billeder. Motivet veksler mellem det levende, over i det humoristisk, til det mere rå og grafiske udtryk. Ind imellem fanger han det poetiske abstrakte i en farverig lyrisk facon.

Hans billeder er typisk bygget op af mange lag malinger med rustik karakter, hvor han oftest anvender akryl på lærred samt enkelte kul-, kridt-, lak- og collageeffekter.
Mageløse kompositioner – fremført i ekstrem vildskab hentet frem fra dybtliggende urkræfter, eller fremført i ekstrem sårbarhed overfor denne verdens kaotiske fremståen. Man vælger selv, hvad man vil tro om Lars Kristian Hansens spændende malerier. Man kan ikke undgå at lade sig gribe af stemningen i billedet, der fortæller en historie, der beskriver et fantastisk øjeblik i nuet.

ASTRIDMADSEN

Født 1935 i Danmark / Billedkunstner
Medlem af: Kunstnergruppen FOKUS

 

Astrid Madsen er uddannet som billedkunstlærer ved Skive Seminarium i perioden 1987- 90 og har senere gennemgået flere kurser ved Århus Kunstakademi og flere andre af landets kunstskoler. Hun debuterede i 1986 og har siden haft mange udstillinger på gallerier, i kulturhuse og kunstforeninger over hele landet. Astrid Madsen har løst flere udsmykningsopgaver hos private- og offentlige institutioner.

Astrid Madsen har i årenes løb vundet flere plakatkonkurrencer og deltaget på flere kunstmesser. Hun har solgt sine værker til private samlinger over det meste af verdenen.

Astrid Madsens billedunivers udspringer altid af mødet mellem hendes indre verden og begivenhederne i den  verden hun færdes i. Hendes figurative, abstrakte værker domineres af en række former og figurer, hvor hendes positive livsanskuelse og interesse for mennesker, natur og dyr altid indgår som en fast bestanddel.

Astrid Madsen har i marts 2013 udgivet kunstbogen “Med mennesket i centrum”.

BENTMADSEN

Født 1934 i Danmark / Billedkunstner

 

Bent Madsen har malet siden teenageårene, hvor hans første oliemaleri så dagens lys. Siden er det blevet til utallige værker gennem hans mere end 50 års virke som billedkunstner.

Bent Madsen har udstillet på gallerier, i kulturhuse, i mange kunstforeninger og har flere censurerede udstillinger bag sig. Han har solgt til både private- og offentlige institutioner og til private samlinger i mange lande.

Bent Madsen bruger for det meste spartel, men også blyant og kridt bliver ofte anvendt. Han benytter oftest jordfarver, i en afdæmpet farveskala.

Naturen, især de store åbne vidder i Vestjylland, men også hedestrækninger, eller klitrækkerne langs vestkysten er de foretrukne motiver. Her bliver naturoplevelserne, der har brændt sig fast på hans nethinde, senere udfoldet i hans smukke kunstværker.

“Farverne danner ligesom musik i mine billeder”, udtaler Bent Madsen.

Bent Madsens værker bliver ofte sammenlignet med Turner.

ERIKLANGKJÆR

Født 1967 i Danmark / Billedkunstner

Erik Langkjær debuterede i 1985 og har dermed 30 års erfaring som maler. Siden er det blevet til mange udstillinger på gallerier og i kunstforeninger, samt undervisning i maleri, tegning og æstetik.

Han har gennem årene modtaget undervisning på kunstskoler og vejledning fra andre professionelle kunstnere. Som akademisk filosof og en efteruddannelse i tibetansk filosofi og psykologi er han optaget af den menneskelige erkendelse. Det afspejler sig i maleriet, hvor opmærksomheden på sanseoplevelser er et omdrejningspunkt.

Erik Langkjærs billeder bliver til i et energisk og spontant billedsprog, der er beslægtet med impressionisternes brug af optisk farveblanding og frie penselstrøg. Erik er optaget af lysets flygtighed og selve livets foranderlighed, men føler også et slægtskab med Cézanne, som betoner de strukturelle kvaliteter og søger det evige og tidløse.

Som beskuer inviteres man til selv at deltage i skabelsesprocessen, når dansende penselstrøg blot antyder motiver fra hverdagen. Man efterlades i et spændingsfelt mellem abstraktion og genkendelighed.

ØSSURMOHR

Født 1961 i Færøerne / Billedkunstner
Medlem af: FFM – Foreningen for Føroysk Myndlistafolk / BKF – Billedkunstnernes forbund

 

Øssur Mohr begyndte at male i midten af firserne og fik sit gennembrud på udstillingen “Olajudstillingen i Thorshavn” i 1991.

Siden har han haft mange store udstillinger på Færøerne, i Danmark, Norge, Island, Sverige, Belgien, Holland, Frankrig, Polen, Østrig, Tyskland og USA. Øssur Mohr er repræsenteret på Færøernes Kunstmuseum og på Varde samt Ribe Kunstmuseum, i Kulturministeriet og hos mange offentlige og private institutioner. Øssur Mohr har solgt til private samlinger over det meste af verden.

Øssur Mohr har deltaget på flere kunstmesser og mange censurerede udstillinger, bl.a. i 2006 hvor han sammen med 11 andre færøske malere udstillede på “Den Frie” i København under udstillingen “Færøsk Kunst 2006”.

Øssur Mohr har løst flere store udsmykningsopgaver og har udstillet på mange gallerier i Danmark. I 2004 fik han i et samarbejde med Færøernes Kunstmuseum og Islands Art Museum udgivet bogen “Glottar”. I slutningen af 2012 blev bogen “Lyset fra fjeldet” færdig.

I begyndelsen var motiverne huse og mennesker. I de senere år har han opløst de gamle sammenhænge. Det horisontale rum er sat ud af kraft. Bygden er der stadig, men mere som et springbræt ind i et mere abstrakt univers

Øssur Mohr er kendt som maleren, der om og om igen maler Leirviksfjeld i dybe blå, grønne og skærende hvide farver set fra Fuglefjord, hvor han bor. Han bliver aldrig færdig, for hele tiden kommer nye lysglimt, og fjeldets, fjordens og himlens farver og former forvandles i en uendelighed.

Mange betragter i dag fjeldet som et helt specielt Øssur Mohr kendetegn.

PERFLEMMING - VESTERHAVET

Født 1940 i Danmark / Billedkunstner
Medlem af: BKF – Billedkunstnernes forbund

Per Flemming har en mere end 40 år lang kunstnerkarriere bag sig og har levet professionelt af sin karriere siden midt 70’erne. Han har deltaget på flere anerkendte censurerede udstillinger bl.a. “Den Frie” i København, Charlottenborgs Forårsudstilling 1973, 1975, 1976 og 1978, Kunstnernes Påskeudstilling (KP) 1977, Kunstnernes Sommerudstilling (KS) i 1975, Århus Kunstbygning. Han har ligeledes haft utallige separat- og gruppeudstillinger i kunstforeninger og på en lang række gallerier, kulturhuse, Kunst På Arbejdspladsen og deltaget på flere kunstmesser.

Per Flemming har solgt til flere kunstmuseer, bl.a. Varde Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum, Kolding Kunstmuseum og Tønder Kunstmuseum. Han har solgt sine værker til Arbejds- og Socialministeriet, Københavns Havn, Roskilde Amts Kunstfond, utallige kommuner og til det meste af verden, men især i Tyskland, England, Norge og Sverige og til flere private og offentlige institutioner og industrivirksomheder.

Per Flemming arbejder hovedsageligt i naturalistiske kompositioner og finder inspirationen på sine mange studieture. Især de røde tegltage i Skagen og Gudhjem på Bornholm, sommerhusområderne ved Vesterhavet, Færøerne, det jyske hede landskab, Christianshavn og Nyhavn har hans store interesse.

Selv siger Per Flemming: “Uanset om motivet er et landskab, et blomster- eller et bybillede, så holder jeg mig til de store pensler, for at undgå nusseriet. De brede penselstrøg giver mig suset og oplevelsen af de spontane indtryk”.

MARTINEGGERT

Født 1964 i Danmark / Billedkunstner

Medlem af:  Nordic Art Work

Martin Eggert har tegnet og malet siden barndommen. Gennem årene har han udviklet og forfinet sin egen maleteknik, så det enkle i billedet efterhånden har vundet indpas. Martin Eggert har siden midten af 90`erne udstillet i kulturhuse, kunstforeninger og på Frederikshavns Kunstmuseum og solgt sine værker til private og offentlige institutioner.

Martin Eggert skaber fotorealisme eller super- eller nyrealisme, som retningen også kaldes. En retning der opstod i USA og England omkring 1970. Afgørende her er den nøjagtighed, hvormed motivet afbilledes. Hans billeder er et snapshot af virkeligheden – et enkelt øjeblik fastholdt for evigt. Kontrasten mellem arbejdsteknikken og hurtigheden i snapshottet skaber en dynamik, der giver billederne liv.

Naturen er hans inspirationskilde, og centralt her står forholdet mellem jorden og himlen, hvor jorden ofte symboliseres i vandet. Han interesser sig for, hvordan landskabet former sig som øjeblikke, og det understreges af det klare lys, der lader konturerne stå tydeligt frem. Det er enkelheden i landskaberne, der fanger ham.

KIRSTENZOBBE

Født 1956 i Danmark / Billedkunstner
Medlem af: Kunstnergruppen FOKUS og Vestjyske Kunstnere

Kirsten Zobbe er uddannet pædagog, dybdeterapeut og seksualvejleder og er i dag tilknyttet Skive Tekniske Skolehjem som tilsynsførende og mentor. Hun har desuden været forstander på institutioner for udviklingshæmmede i mange år. Derudover underviser hun og er foredragsholder.

Hendes kunstneriske karriere har udviklet sig gennem årene, men fra midten af forrige årti har hun helliget sig maleriet på fuld tid. Kirsten Zobbe har deltaget i mange malerkurser i både ind- og udland og hun har haft mange studierejser, primært til de sydlige lande i Europa.

Siden 2005 er det gået stærkt med mange udstillinger i kunstforeninger, på gallerier og i kulturhuse og hun har flere censurerede udstillinger bag sig. Hun har solgt til flere offentlige og private institutioner.

Kirsten Zobbe maler sine kunstværker med spartel og pensel og afslutter med en fernis, der giver billederne dybde og kraft. Hun anvender mange ting i billederne, bl.a. papir, stof, sand samt forskellige stoffarver. Hun inspireres af mennesker, deres livsglæde og energi og dagens stemning, samt musikken i deres fælles atelier, som skaber baggrunden for skabelsen af kunstværkerne.

NIELSJENSEN

 

Født 1964 i Danmark  / Billedkunstner

Niels Jensen er uddannet hos sin far, der var kunstmaler. Han debuterede i 2002, og siden er det gået stærkt. Han har udstillet på mange gallerier, i kulturhuse, i kunstforeninger og har deltaget på flere kunstmesser. Han har tillige haft mange udsmykningsopgaver i private og offentlige institutioner og har solgt til mange privat samlinger i Skandinavien, Holland, Tyskland, England, Frankrig, USA, Saudi Arabien, Kuwait og i Hong Kong m.fl.

Niels Jensen er en af de nye, spændende kunstnere, der gør sig stærkt gældende i moderne samtidskunst. Han tager afsæt i Cobra gruppens abstrakte ekspressive stil og finder på samme måde sin inspiration blandt børns tegninger og i den nordiske mytologi etc. Dog adskiller han sig farve- og detaljemæssigt klart fra Cobra gruppen. Hans humoristiske motiver ligger langt fra, hvad Cobra gruppens medlemmer præsterede. Hos Niels Jensen kan man tydeligt se, hvad 40 år har gjort ved samfundsudviklingen.

De koloristiske væsner danner associationer til det ubevidste, og deres bevægelser og ansigter viser en umiddelbar lethed, men i kraft af værkernes letgenkendelige og menneskelige symbolik vidner de om flere lag, der stiller menneskets basale følelser frem til skue.

Niels Jensens værker er en kombination af fabulerende, ornamenterede væsner og en abstrakt, grafisk baggrund, der skaber et dynamisk modspil til figurerne. Spor fra kubismen og den primitive kunst blander sig ligeledes med hans fortolkninger af mennesket. På det seneste har Niels Jensens årelange interesse for musik fundet vej i hans værker, hvor vi møder det ene store ensemble efter det andet. Niels Jensen er altid i rivende udvikling.

CONNIØSTERGAARD BØNLØKKE - AKADEMI

Født 1958 i Danmark / Billedkunstner og Illustrator

 

Conni Østergaard er uddannet på Århus Kunstskole i 1996-97 og på Århus Kunstakademi i perioden 2009-2012. Efter afslutningen på kunstakademiet blev hun optaget på den censurerede udstilling Kunstnernes Sommerudstilling (KS) i Tistrup. Hun fik sin debut i 1990, og har fundet sit helt eget hjørne i dansk kunst, med mange separatudstillinger på gallerier, i kunstforeninger, kulturhuse og offentlige institutioner samt private virksomheder.

Conni Østergaard har deltaget på flere kunstmesser, og har haft flere større udsmykningsopgaver. Hun har solgt sine værker til private samlinger i både ind- og udland.

Conni Østergaards nye værker tryllebinder os ved første øjekast og bliver ved med at glæde os. Det nye udtryk er født og udarbejdet i hendes tid på Århus Kunstakademi.

“I min tid på akademiet har jeg været igennem mangt og meget. Der er afprøvet teknikker inden for olie, akryl, vand, terpentin og farvekridt. Det har givet mig mod til at prøve andre metoder og udtryksformer. I det sidste års tid på akademiet, begyndte jeg at male med olie, det gav mig nye ideer og der opstod magi i farvens sprog og udtryk. Der er en fin klang i værkerne, de sprudler og giver energi, man mærker glæden i udtrykket. Nye værker er født, et nyt liv er begyndt!”, udtaler Conni Østergaard.

PIAAMDI - LANDSKABER

Født 1953 i Danmark / Billedkunstner

Pia Amdi er født i Danmark, og bosiddende i Provence i Frankrig.

Pia Amdi er en spændende koloristisk og ekspressiv billedkunstner, som tager afsæt i maleriet i legen med farverne. Hendes billedunivers favner bredt og er inspireret af landskabet, kvinden og det klassiske stilleben. Hun har i sine billeder en uvurderlig evne til at få de ofte varme farver til at stråle mod beskueren.

Inspirationen til landskaberne hentes især i Provence. Oliefarverne, som hun med spartel lægger på lag på lag, medvirker til at give en unik og rå struktur, og dermed en helt speciel dybde i maleriet.  Kvindebilleder emmer af sensualitet og sødme. Også her arbejder hun med spartel og opbygger derved en speciel rå struktur, som giver en god kontrast til alt det feminine og det sødmefulde. I sine stilleben forsøger hun at tilføre noget nyt f.eks. i form af transparente personer og andre levende væsner og forsøger at skabe en sammenhæng i de ting, der er på billedet, så de derved bidrager til at fortælle en historie.

Pia Amdi er en efterspurgt billedkunstner, der gennem årene haft mange separatudstillinger på gallerier, i kulturhuse og hos kunstforeninger i både ind- og udland, ligesom hun har deltaget på en række kunstmesser og løst flere større udsmykningsopgaver for både private- og offentlige institutioner.

HANS JÜRGENMENZINGER - KYST

Født 1943 i Tyskland / Billedkunstner

Hans Jürgen Menzinger flyttede med sine forældre til Tyskland efter slutningen af anden verdenskrig.

Hans Jürgen Menzinger blev allerede i skolen anset for at være en særdeles talentfuld kunstner i svøb. Efter skoleforløbet studerede han på akademiet i Dortmund under Professor Hilpert.

Hans Jürgen Menzinger var meget fascineret af de gamle mestre og besøgte ofte de nationale gallerier i Holland. Hans passion for de hollandske billedkunstnere var meget stor, og som resultat af dette fortsatte han sine studier ved akademiet i Gent, efterfulgt af studier ved akademiet i Roulers i Belgien.

Efter uddannelsen gik det stærkt, og med stor succes begyndte han sin karriere som billedkunstner og grafisk designer. Hans forkærlighed for de hollandske malere cementerede hans valg af impressionistisk stilart. Hans Jürgen Menzingers landskabsmotiver har siden givet ham global berømmelse.

Et af hans foretrukne motiver er de kystnære scenarier fra især Nordsøen og The Baltic Sea, men også bymotiver fra det sydlige Tyskland og Frankrig bliver der plads til.

Hans Jürgen Menzingers værker er solgt over det meste af verden, hovedsagelig i Europa. Det er første gang Menzingers værker sælges i Danmark. I 2013 har han indgået et samarbejdet med Midtjyllands Kunst Center.

LENAMANDAL

Født 1957 i Danmark / Billedkunstner og Glaskunstner
Medlem af: Firenzekunstnerne / DBF – Danske Billedkunstneres Fagforening

Lena Mandal er uddannet folkeskolelærer med billedkunst som linjefag. Hun har senere suppleret med kurser på forskellige kunsthøjskoler og er blevet undervist i glas af bl.a. Janet Solvang, Tina Moeslund, og Bob Leatherbarrow. Hun har tegnet og malet siden barndommen og har desuden lavet plakater, kulisser og kostumer til bl.a. Esbjerg B&U teater i mere end 20 år.

Hun fik sit gennembrud som billedkunstner i begyndelsen af dette årtusinde og har siden udstillet i utallige kunstforeninger, på gallerier og på flere kunstmesser. Hun er medlem af DBF, udstillingskoordinator for Folk og Kultur i Janderup og for Containerkunst i Esbjerg.

Lena Mandal har de sidste 8-9 år haft travlt med maleriet, hvor hendes mangeårige karriere i teaterets verden kommer til udtryk. Hun har rod i det vestjyske, hvor der er højt til loftet og fuglene flyver i flok. Det er måske en af grundene til, at fugle optræder i mange af hendes billeder. Nogle af billederne forholder sig til den globale opvarmning og manglen på plads til dyr og fugle. Pingvinerne fra det Antarktiske område, hvor isen smelter, må søge nye steder hen.

Man kan som beskuer også vælge at tro, at Lene Mandal har valgt kun at beskæftige sig med de glade fugle, der i livlig kommunikation med hinanden dyrker sammenholdet og det store tætte familiemønster. Enkelte billeder indikerer dog også det lidt dystre med de sorte troldgrene, der lukker sig omkring fuglene, der stadig i flok, men som nu virker forundrede og måske en anelse skræmte.

PETERDUUN - KVINDER

Født 1959 i Danmark / Billedkunstner

Peter Duun er uddannet arkæolog fra Århus Universitet og siden uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Århus i 1995 med speciale i bygningsarkæologi. En meget stor del af arkitektstudiet bestod af tegneundervisning herunder croquis, hvilket har været stærkt medvirkende til, at Duuns motivverden i dag er præget af ansigter og kroppe.

Peter Duun har i en årrække været tilknyttet Nationalmuseets ambitiøse bogprojekt ”Danmarks Kirker”, som han har illustreret. Han har desuden udgivet bogen ”Den vestjyske klitgård”, som han fik ejendomsmæglernes pris for. Peter Duun har arbejdet som arkitekt på mange fronter, men har desuden også arbejdet som folkeskolelærer i en længere periode bl.a. i faget billedkunst.

Peter Duun har altid tegnet og malet, men først i en ret sen alder har han malet med salg for øje. I dag er maleriet blevet eneste levevej. Motiverne er overvejende udtryksfulde kvindeansigter gerne med lidt melankolske strejf, kvindekroppens forunderlighed, samt mandens maskuline fremtoning. I mange år var de største inspirationskilder Edvard Munch og Van Gogh, men i dag hentes inspirationer fra en lang række portrætkunstnere.

ELONNAGERUP

Født 1939 i Danmark / Billedkunstner
Medlem af: BKF – Billedkunstnernes forbund

Elonn Agerup er en af Danmarks anerkendte kunstnere, som har gjort sig gældende nationalt som internationalt med udstillinger både herhjemme og i det meste af Europa. Han har udstillet på mange museer, bl.a. på Frederikshavn Kunstmuseum, Skive Kunstmuseum, Heltborg Kunstmuseum, Skovgaard museet, Viborg Kunstmuseum og Viborg Stiftsmuseum. Han har ligeledes haft en lang række separatudstillinger i kulturhuse og på gallerier i ind- og udland. Elonn Agerup har endvidere deltaget i mange større gruppeudstillinger i både Danmark, Polen, Norge, Ungarn og Frankrig.

Elonn Agerup har mere end 45 års erfaring indenfor malerfaget og fik sin debut i 1966 i Hobro og senere på Kunstnernes Påskeudstilling i 1970. Siden gik det stærkt med mange censurerede udstillinger. Han har solgt til mange private- og offentlige institutioner, bl.a. Det Danske Kulturinstitut i Ungarn og til private samlinger over det meste af verden.

Prins Henrik modtog et maleri af Elonn Agerup i 2004 i fødselsdagsgave, skænket af Det Danske Petanque Forbund.

Elonn Agerup henter inspirationen gennem utallige rejser og ophold i Sydfrankrig. Sommer efter sommer har han indrettet et atelier i Salon de Provence. Her mødte han i midten af 60`erne første gang det lys og den varme, han søgte i sine billeder. I Provence fandt han sin palet af røde, gule, grønne, blå, orange og violette farver, brugt rene uden megen blanding.

Netop den frie, rytmiske bevægelse kendertegner de senere års arbejder, hvor vinden og varmen, træer og buske, græsset og bladenes bevægelser er fanget i penslens sikre rytme. “Jeg arbejder med naturindtryk – ikke de direkte, men summen af de indtryk, jeg finder i naturen” udtaler Elonn Agerup.

Elonn Agerup har mistet hørelsen de senere år. Han kan mundaflæse og dermed føre en samtale.

Elonn Agerup er omtalt i bl.a. Weilbachs Kunstnerleksikon.

NIELSJENSEN - DISRUPTION

Født 1964 i Danmark / Billedkunstner

 Niels Jensen er uddannet hos sin far, der var kunstmaler. Han debuterede i 2002, og siden er det gået stærkt. Han har udstillet på mange gallerier, i kulturhuse, i kunstforeninger og har deltaget på flere kunstmesser. Han har tillige haft mange udsmykningsopgaver i private og offentlige institutioner og har solgt til mange privat samlinger i Skandinavien, Holland, Tyskland, England, Frankrig, USA, Saudi Arabien, Kuwait og i Hong Kong m.fl.

?Niels Jensen er en af de nye, spændende kunstnere, der gør sig stærkt gældende i moderne samtidskunst. Han tager afsæt i Cobra gruppens abstrakte ekspressive stil og finder på samme måde sin inspiration blandt børns tegninger og i den nordiske mytologi etc. Dog adskiller han sig farve- og detaljemæssigt klart fra Cobra gruppen. Hans humoristiske motiver ligger langt fra, hvad Cobra gruppens medlemmer præsterede. Hos Niels Jensen kan man tydeligt se, hvad 40 år har gjort ved samfundsudviklingen.

De koloristiske væsner danner associationer til det ubevidste, og deres bevægelser og ansigter viser en umiddelbar lethed, men i kraft af værkernes letgenkendelige og menneskelige symbolik vidner de om flere lag, der stiller menneskets basale følelser frem til skue.

Niels Jensens værker er en kombination af fabulerende, ornamenterede væsner og en abstrakt, grafisk baggrund, der skaber et dynamisk modspil til figurerne. Spor fra kubismen og den primitive kunst blander sig ligeledes med hans fortolkninger af mennesket. På det seneste har Niels Jensens årelange interesse for musik fundet vej i hans værker, hvor vi møder det ene store ensemble efter det andet. Niels Jensen er altid i rivende udvikling.

PERFLEMMING - FÆRØERNE

Født 1940 i Danmark / Billedkunstner
Medlem af: BKF – Billedkunstnernes forbund

Per Flemming har en mere end 40 år lang kunstnerkarriere bag sig og har levet professionelt af sin karriere siden midt 70’erne. Han har deltaget på flere anerkendte censurerede udstillinger bl.a. “Den Frie” i København, Charlottenborgs Forårsudstilling 1973, 1975, 1976 og 1978, Kunstnernes Påskeudstilling (KP) 1977, Kunstnernes Sommerudstilling (KS) i 1975, Århus Kunstbygning. Han har ligeledes haft utallige separat- og gruppeudstillinger i kunstforeninger og på en lang række gallerier, kulturhuse, Kunst På Arbejdspladsen og deltaget på flere kunstmesser.

Per Flemming har solgt til flere kunstmuseer, bl.a. Varde Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum, Kolding Kunstmuseum og Tønder Kunstmuseum. Han har solgt sine værker til Arbejds- og Socialministeriet, Københavns Havn, Roskilde Amts Kunstfond, utallige kommuner og til det meste af verden, men især i Tyskland, England, Norge og Sverige og til flere private og offentlige institutioner og industrivirksomheder.

Per Flemming arbejder hovedsageligt i naturalistiske kompositioner og finder inspirationen på sine mange studieture. Især de røde tegltage i Skagen og Gudhjem på Bornholm, sommerhusområderne ved Vesterhavet, Færøerne, det jyske hede landskab, Christianshavn og Nyhavn har hans store interesse.

Selv siger Per Flemming: “Uanset om motivet er et landskab, et blomster- eller et bybillede, så holder jeg mig til de store pensler, for at undgå nusseriet. De brede penselstrøg giver mig suset og oplevelsen af de spontane indtryk”.

RAHNIMADJID - ABSTRAKTION

Født 1943 i Iran / Billedkunstner

Rahni Madjid blev født ind i den meget kendte persiske kunstnerfamilie Rahnavadkar. Madjids bedstefar og senere hans storbroder var og er kendte og værdsatte kunstnere. Han har malet og arbejdet med skulpturer fra 16 års alderen.

Efter at have modtaget flere udmærkelser for sine malerier og skulpturer, studerede han efterfølgende i München på “The Zöllner & Huber Academy. Efter uddannelsen blev han boende i München i over 25 år. I dag bor Rahni Madjid skiftevis i Nordtyskland og på Mallorca.

Rahni Madjid har gennem alle årene haft utallige udstillinger i både ind- og udland og har solgt sine værker til kunstsamlere over hele Europa, Amerika og til  flere lande i Asien.

Rahni Madjid maler med brede og udtryksfulde penselstrøg. Med en stor koloristisk styrke, som byder op til en festlig oplevelse af farver og følelser i fuld styrke. Han finder inspiration i livets lidenskab, i følelser og natur og blander lys og skygge, mystik og tanker. Han fortolker harmonien i livet i en festlig sammensætning af farver og magi.

CHRISTINAKJELSMARK - BLOMSTER

Født 1969 i Danmark / Billedkunstner, forfatter og fotograf
Medlem af:  Vestjyske Kunstnere

Christina Kjelsmark er uddannet cand. mag. i kunsthistorie og samfundsfag. Hun ejer og driver Kunstskolen Sønderbygaard og den net baseret kunstskole ArtAcademy.dk. Hun er ligeledes fotograf, illustrator og forfatter til en lang række lærebøger om bl.a. akrylmaleri.

Hun debuterede på en censureret udstilling i 1995 og har siden haft en lang række separat- og gruppeudstillinger på, Færøerne, i Europa og USA, og på museer, i gallerier, i kulturhuse og i kunstforeninger i Danmark. Christina Kjelsmark har flere udsmykningsopgaver bag sig og har solgt til en række offentlige og private institutioner og til private samlinger i mange lande.

Inspirationen til maleriet samles i den vestjyske natur og dels på årlige studierejser bl.a. til Færøerne og Island. Lande, hvor menneskets og dyrenes liv er underordnet naturens kræfter. Det er landskabets massive urkraft, lyset, de store vidder og den rå natur, som fascinerer hende og som skaber grobund for de malerier der udtrykkes.

Indtrykkene bearbejdes på lærred fra lette og sanselige stemningsbeskrivelser i lyse farver til voldsomme kraftfulde ekspressive udtryk. Det ene øjeblik impressionist med naturalistiske og stemningsfyldte motiver, det næste larmende, abstrakt og fabulerende ekspressiv.

Fra de kraftfulde vidder til det sansemættede mikrounivers i haven. Blomsternes fortælling ses også ofte i Christina malerier. Helt tæt på de enkelte blomsterhoveder, så farver og dufte gengives i ekspressive farverige strøg.

Christina Kjelsmark har i 2012 udgivet Kunstbogen “Med vind i ansigtet” og i 2017 ”Lad det blomstre – blomstermaleri fra drøm til virkelighed”. Bøgerne kan købes i Midtjyllands Kunst Center. Hun har ligeledes udgivet en række lærerbøger i akrylmaler, som også kan købes på stedet.

HENNINGBÜLLIER

Født 1941 i Danmark / Billedkunstner

Medlem af: Firenzekunstnerne / Salon Libree Europeens

Henning Büllier har malet siden barndommen og debuterede i 1970. De første mange år eksperimenterede Büllier med både naturalisme, kubisme og nonfigurative temaer, med enkelte afstikker til surrealismen. I 1980 kom den første udstilling udelukkende med surrealistisk kunst. Han har udstillet på flere kunstmuseer, galleri, kunstmesser og i kunstforeninger overalt i Danmark og enkelte steder i udlandet. Han har solgt sine værker til private samlinger overalt i verden.

Henning Büllier ønsker ikke at ligne andre kendte surrealister, hvorfor han næsten altid tager udgangspunkt i dagligdagsting eller konkrete motiver fra mange udlandsrejser. Han anvender en ældgammel malemetode, hvor bl.a. forskellige laktyper benyttes, ligesom de gamle mestre gjorde. Undervejs i tilblivelsen, tilsættes maleriet en masse finurligheder, som gør maleriet ekstra spændende, men dog ikke i en grad, så det oprindelige motiv ikke fastholdes. Spøjse ideer dukker op undervejs i fremstillingen, vurderes og indarbejdes så i værket. Selv ikke de mindste detaljer er for lille at tage med. Nogle gange må kunstneren endda bruge “kikkertbriller” og pensler med ganske få hår.

HARALD EJVINDZOBBE

Født 1952 i Danmark / Billedkunstner og digter
Medlem af:  Kunstnergruppen FOKUS / Vestjyske Kunstnere

Harald Ejvind Zobbe døde i 2014. Han var uddannet pædagog med billedkunst som tilvalgsfag, dybdeterapeut og seksualvejleder. Han har været forstander på institutioner for udviklingshæmmede i mange år. Hans kunstneriske karriere har udviklet sig gennem årene, men fra begyndelsen af forrige årti har han helliget sig maleriet på fuld tid. Harald Ejvind Zobbe har deltaget i flere malerkurser i både ind- og udland og har haft adskillige studierejser, primært til de sydlige lande i Europa. Siden 2003 har han haft mange udstillinger i kunstforeninger, på gallerier, i kulturhuse og han har flere censurerede udstillinger bag sig. Han har solgt til flere offentlige- og private institutioner. Harald Ejvind Zobbe er gift med Kirsten Zobbe.

Harald Ejvind Zobbe malede primært sine værker med spartel, men også pensel bliver flittigt brugt. Han benyttede sand og kridt for at skabe de helt rigtige effekter i billederne. Han inspireredes af naturen. I forbindelse med hans mange rejser til Provence i Sydfrankrig, er det særligt bjergene, mandel- og oliventræer, lyset i og over bjergene og naturens mange skønne facetter, der sætter sig spor i hans kunst.

Harald Ejvind Zobbes billeder er en blanding af det naturalistiske og det abstrakte. Billederne er farverige og kendetegnes ved hans spontanitet og store livsglæde. Hans lidt naive udtryk er med til at give ham hans helt eget udtryk indenfor landskabsmaleriet. Harald Ejvind Zobbe elskede at digte, så til hvert af kunstværkerne medfølger et lille digt, som er skabt specielt til det enkelte billede.

“Mine værker kan betragtes, som mit bidrag til livet” udtalte Harald Ejvind Zobbe.

NIELSJENSEN - NAIVISTISK

Født 1964 i Danmark / Billedkunstner

 

Niels Jensen er uddannet hos sin fader, der var kunstmaler. Han debuterede i 2002, og siden er det gået stærkt. Han har udstillet på mange gallerier, i kulturhuse, i kunstforeninger og har deltaget på flere kunstmesser.

Niels Jensen har haft mange udsmykningsopgaver i privat- og offentlige institutioner og har solgt til mange private samlinger i Skandinavien, Holland, Tyskland, England, Frankrig, USA, Saudi Arabien, Kuwait og i Hong Kong m.fl.

Niels Jensen er en af de nye, spændende kunstnere, der gør sig stærkt gældende i moderne samtidskunst. Han tager afsæt i Cobra gruppens abstrakte ekspressive stil og finder på samme måde sin inspiration blandt børns tegninger og i den nordiske mytologi etc.

Niels Jensen adskiller sig farvemæssigt og detaljemæssigt klart fra Cobra gruppen. Hans humoristiske motiver ligger langt fra, hvad Cobra gruppens medlemmer præsterede. Her kan man tydeligt se hvad 40 år har gjort ved samfundsudviklingen.

På det seneste har Niels Jensens årelange store interesse for musik fundet vej i hans værker, hvor vi møder det ene store ensemble efter det andet. Niels Jensen er altid i rivende udvikling.

Niels Jensens værker er en kombination af fabulerende, ornamenterede væsner og en abstrakt, grafisk baggrund, der skaber et dynamisk modspil til figurerne. Spor fra kubismen og den primitive kunst blander sig ligeledes med hans fortolkninger af mennesket.

De meget koloristiske væsner danner associationer til det ubevidste, og deres bevægelser og ansigter viser en umiddelbar lethed, men i kraft af værkernes letgenkendelige og menneskelige symbolik vidner de om flere lag, der stiller menneskets basale følelser frem til skue.